0

Vsi, starejši od določene starosti leta 1983, in številni milijoni rojeni pozneje, se ne morejo spomniti tistega bikinija - kovinskega, ki ga je Carrie Fisher nosila kot ujetnica Jabbe Hutta v vrnitvi Jedijev, na žalost imenovanega 'Sužnja Leia' kostum.

1.Zdaj se zdi, da se Disney in Lucasfilm po svojih najboljših močeh trudita, da bi umaknili skopo obleko, če je poročilo na spletni strani z dobro pridobljenimi govoricami Ustvarjanje Vojne zvezd je verjeti.2.'Kostum Slave Leia se umika iz IP Star Wars za trgovsko blago in trženje,' je dejal glavni urednik spletnega mesta Jason Ward, da so mu v Mišji hiši povedali več virov.

3.

To še ne pomeni, da kostum ne bo obstajal na konvencijah oboževalcev Vojne zvezd in drugih družabnih srečanjih, kot je Comic-Con, kjer ostaja med najbolj zanesljivo priljubljenimi kostumi (in ga moški pogosto nosijo kot tudi ženske).4.

Vrnitev kostumografinje Jedijev Aggie Guerard Rodgers mi je rekla, da je bikini namerno vrnitev v Dejah Thoris, istoimensko junakinjo Marsove princese Edgarja Ricea Burroughsa, kot jo je v šestdesetih zamislil umetnik Frank Frazetta; ima korenine v zgodovini znanstvene fantastike in oblikovanju Art Deco.

5.Toda tudi v svetu fandoma se pri imenu obleke in figurici dogajajo spremembe. Navsezadnje je primarna naloga Fisherjevega lika v tem delu pripovedi ubiti Jabbo Hutta, zato se osredotočanje na del ujetništva kratko skrajša na njene dosežke - kot je poudarila sama Fisherjeva.

6.
7.
8.
9.
10.
h / t: mashable , reddit

(Obisk 1-krat, danes 15 obiskov)