Hrošč naslikal na Volkswagnu: slike čudovitih umetniških slik VW Bus

Volkswagen, proizvajalec avtomobila Beetle, svojo ponudbo izdelkov širi na mikrobus, ki se začne proizvajati 8. marca 1950. Uradno znan kot Volkswagen Type 2 (Beetle je bil tip 1) ali Transporter, avtobus je najljubši način prevoza za hipije v ZDA v šestdesetih letih in postal ikona ameriškega kontrakulturnega gibanja.

h / t: vintag.esHrošč naslikal na Volkswagnu: slike čudovitih umetniških slik VW BusAvtobus VW naj bi bil zamisel nizozemskega poslovneža Bena Pona, uvoznika hroščev na Nizozemsko, ki je videl trg za majhen avtobus in leta 1947 orisal svoj koncept. Volkswagnovi inženirji so idejo še razvili in marca 1950 je vozilo s svojo škatlasto, uporabno obliko in zadnjim motorjem začelo serijo.Hrošč naslikal na Volkswagnu: slike čudovitih umetniških slik VW Bus

Avtobus je na koncu zbral številne vzdevke, med drugim 'Combi' (za kombinirano vozilo) in 'Splittie' (za razdeljeno vetrobransko steklo); v Nemčiji je bil znan kot 'Bulli'. V ZDA so ga nekateri imenovali hipijev kombi ali avtobus, ker so ga uporabljali za prevoz skupin mladih in njihove opreme za taborjenje ter druge zaloge na koncerte in protivojne shode.

Hrošč naslikal na Volkswagnu: slike čudovitih umetniških slik VW BusNekateri lastniki so na avtobuse naslikali pisane freske, logotip VW na sprednji strani pa zamenjali s simbolom miru. Glede na 'Bug' Phila Pattona, ko je glasbenik Grateful Dead Jerry Garcia umrl leta 1995, je Volkswagen objavil oglas z risbo sprednjega dela avtobusa, po katerem je tekla solza.

Hrošč naslikal na Volkswagnu: slike čudovitih umetniških slik VW Bus

(Obiskano 1 krat, danes 1 obisk)