Bizarna hiša v Avstraliji bridko visi nad pečino

Petnadstropni modularni dom se v tej idejni zasnovi podjetja Modscape drži strani pečine. Modularna zasnova, imenovana Cliff House, je teoretični odziv strankam, ki so se obrnile na Modscape, da bi preučile možnosti oblikovanja za gradnjo modularnih domov v Avstraliji na skrajnih parcelah obalnega zemljišča.

Več: Koncept Modscape h / t: prebivališčeBizarna hiša v Avstraliji bridko visi nad pečinoNavdihnjen z načinom oprijemanja ladij na trup ladje, je bil razvit koncept modularnega doma, ki visi ob robu pečine, namesto da bi sedel na vrhu. Dom je vizualiziran kot naravni podaljšek pečine in ne kot dodatek pokrajini, kar ustvarja absolutno povezavo z oceanom.Bizarna hiša v Avstraliji bridko visi nad pečino

Ker bi bila zaradi same zasnove običajna gradnja prepovedana, koncept uporablja modularno tehnologijo modularne zasnove in predelave za dobavo vrste zloženih modulov ohišij, ki so pritrjeni na steno s pomočjo inženirskih jeklenih zatičev.

Bizarna hiša v Avstraliji bridko visi nad pečinoVstop v montažni dom je skozi nadstrešek za avtomobile v zgornjem nadstropju, kjer dvigalo navpično poveže uporabnika skozi vsak od padajočih bivalnih prostorov. Notranji prostori imajo minimalistično opremo, ki zagotavlja, da presenetljivi pogledi na ocean in edinstvena prostorska izkušnja lokacije ostajajo bistvena osrednja točka zasnove.

Bizarna hiša v Avstraliji bridko visi nad pečino

(Obiskano 1 krat, danes 1 obisk)