Obiskovalci reke Jian v Luoyangu na Kitajskem so bili v začetku tega tedna šokirani, ko so videli, da je voda postala 'reka krvi', pobarvana v svetlo rdečo barvo po nezakonitem odlagališču barv v bližnji kemični tovarni, incidentu, ki je od takrat sprožil uradno preiskavo občinskega urada za varstvo okolja v Luoyangu.

Reka Jian (ali Jianhe) teče skozi Luoyang v provinci Henan. Domačini so bili nekaj dni podvrženi srhljivi, krvi podobni barvi, preden so vladni uradniki izvor barve odkrili ne Mojzesu podobnim končnim časom, temveč dvema majhnima kemičnima obratoma, ki sta rdečo barvo odmetavala v mestno vodovodno cev.

KitajskaNovinar vzame vzorec rdeče onesnažene vode v reki Jian (he) v Luoyangu v provinci Henan. (Reuters / China Daily)KitajskaViri onesnaženja so izsledili v dveh kemičnih tovarnah, ki svojo proizvodno odpadno vodo odvajata v rečne kanalizacijske cevi. (Reuters / China Daily)

Kitajska

Ko se je prvič pojavila, je močna senca vode v reki Jian povzročila, da so celo prebivalci, ki so videli, kako reka spreminja barvo, pomislili na svetopisemsko 'reko krvi'. (Reuters / China Daily)Kitajska

Občinski urad za varstvo okolja v Luoyangu si je prizadeval zapreti delavnice in razstaviti stroje delavnic. (Reuters / China Daily)

KitajskaReka je 15. decembra izgubila grozljivo rdečo barvo, vladni uradniki pa še naprej preiskujejo obe kemični tovarni. (Reuters / China Daily)

(Obiskano 1 krat, danes 1 obisk)