Trikratni prvak lige NBA Draymond Green je znan kot 'srce in duša' Golden State Warriorsjev, a preden je postal zvezda lige NBA, je igral za košarkarsko reprezentanco Michigan State University in bil eden najboljših igralcev šole. Sedem let po tem, ko je iz države Michigan odšel v NBA, je država Michigan 3. decembra uradno upokojila dres Green-a št. 23.

Oglejte si to objavo na Instagramu

Joj! Vau! Vau! Biti tam, kjer si v življenju, v tem trenutku, v tem času ... Poglej @ Bog, kakšno noč si zapomniti! Vesel sem, da sem lahko priča vasi, ki je v vas vlila disciplino in trdo delo pred vrati, vi pa ste lahko videli vse skupaj! Tako ste zaslužni za to čast! 29 In v svojem razcvetu! You My Baby @ money23green ste redki! Negujte to za življenje #RaftersBaby #MSUspartans #OneJerseyDown #FamilyAffair #AllSmiles ✨🤍 {swipe➡️}Objava, ki jo je delil Hazel Renee (@lovehazelrenee) 4. decembra 2019 ob 13.10 PSTGreenova zaročenka, igralka Hazel Renee in njena hči ter njegov sin Draymond Jr. (iz prejšnje zveze) sta se udeležila dogodka, Renee pa jo je napotila čestitke svoji zaročenki na Instagramu . Prisotni so bili tudi številni Greenovi prijatelji in kolegi Warriorsi, med njimi njegov sotekmovalec, trikratni prvak lige NBA Klay Thompson in lastnik Warriorsov Joe Lacob. Green je bil počaščen med slovesnostjo ob polčasu državne tekme države Michigan proti televizijski postaji Duke University (Duke je zmagal z 87:75). Po prejemu igralne žoge je Green opazoval, kako so njegov dres s številko 23 dvignili v špirovce Študentskega prireditvenega centra Breslin. Nato je imel čustven govor in razprodani množici povedal:Kot otrok iz Saginawa v Michiganu sem imel upanje in sanje igrati v državi Michigan. Nikoli nisem dobil upokojitve dresa in živel sem te sanje. To je posebno. Pridem sem in vsakič, ko vstopim v areno, pogledam tja gor. In zdaj, ko vstopim sem, bom tam videl svoje ime.

Poleg dveh nastopov v finalu Four na turnirju NCAA March Madness je Green Michigan State pripeljal tudi do treh naslovov redne sezone Big Ten in prvenstvenega turnirja v konferenci. Je tudi ves čas vodilni v zvezni državi Michigan v skokih z 1.096. Čeprav so se njegovi dnevi študentov-športnikov iz zvezne države Michigan že zdavnaj končali, je Green še vedno zelo zvest svoji alma mater in šoli pogosto podarja svoj čas in denar. Tom Izzo, glavni trener zvezne države Michigan, je z veseljem govoril o tem, da je nekdanji igralec upokojil dres: na stropu je (zdaj) le 10 transparentov in ne morem si misliti na nekoga, ki bi si to najbolj zaslužil. Nekateri so ga dobili za to, kar so storili na igrišču, in mislim, da bo Draymond's tam zraven zaradi tega, kar je naredil na igrišču, kar je naredil za program in kar je storil za univerzo. In to je kar kul.Ogledi objave: 981