1.

Ko je debeli Marlon Brando v mestu z divjim motorjem zavihal v mesto, je populariziral črno usnjeno jakno kot moden simbol upora. Mogoče so kolesarji zaradi zaščite nosili usnjene jakne, vendar so jih rock glasbeniki (od Eddieja Cochrana, Genea Vincenta, The Beatlesa do Elvisa) hitro sprejeli kot potrditev njihovega zunanjega statusa.

h / t: nevarni umi , flashbak2.Medtem ko se je moda v šestdesetih spremenila v mehke denim in psihedelične barve, črna usnjena jakna nikoli ni izgubila ikoničnega statusa razdražljivega, radikalnega in subverzivnega. Črna usnjena jakna revolucionarnih študentov v Parizu leta 1968 je postala modna uniforma kaotičnega Baader-Meinhofa, preden se je vrnila v svoj duhovni dom v obliki ujemajočih se oblek proto-punk rockerjev The Ramones.3.

Joey, Johnny, Dee Dee in Tommy so izdelali črno usnjeno jakno de rigueur za punke, kmalu pa je postala zadnja moda, ki sta jo v svojem londonskem butiku SEX prodala previdna Vivienne Westwood in Malcolm McLaren.

4.Najstniki po vsej Veliki Britaniji so kupili poceni jakne iz črnega usnja ali umetnega usnja in jih okrasili z imeni svojih najljubših skupin, političnimi gesli ali mini manifesti, napisanimi v White Out, barvo ali lakom za nohte. Bil je naif art do takega DIY dodatka, edinstvenost, ki je zajela bistvo punka (njegovo sposobnost užaljenosti) in značaj lastnika suknjiča.

5.

6.
7.
8.
9.
10.
enajst
12.
13.
14.
petnajst
16.(Obiskano 1 krat, danes 1 obisk)