Vsako šolsko leto se cikel nadaljuje in slišimo vsaj eno od tovrstnih zgodb. No, tu smo spet in tokrat ponovimo cikel na Floridi.

Kiara Hudson iz Jacksonvillea v zvezni državi FL je trdila, da je šola njenega sina, Christian Heritage Academy, Austina Garricka prisilila, da si je odrezal lase, da bi se udeležil pouka. Učenca tretjega razreda naj bi tretji šolski dan domov poslali domov in ga prosili, naj mu zbledi, kar naj bi nasprotovalo šolskemu oblačenju.

… Domov so poslali pismo, v katerem so pojasnili, če ga nisem odrezal, se ne more vrniti v šolo, je dejal Hudson v intervjuju za News4Jax. Poslali so mi politiko in v bistvu je izpostavila 'moteče in modne frizure. Mislim, da bi morali upoštevati vse v tej politiki, kar pomeni vse rase, vse teksture las. Pravzaprav pomislite, ali to odvrača otroke od učenja? Razumem različne barve las - modre, rdeče - vendar vrsta odbitka, ki ga imate, ne bi smela določiti, ali se učite v razredu ali ne.Šolski kodeks oblačenja določa:Lasje morajo biti čisti in lepo počesani. Pri dečkih naj bo dolžina nad ovratnikom, srednjim ušesom in nad obrvmi. Pričeske naj bodo primerne in skladne z dobrim negovanjem in nikakor ne motijo ​​navodil. Modre frizure z različnimi barvami, nenavadnimi figurami ali vzorci, odrezanimi na laseh, ali repi na fantih niso sprejemljive. Pričeske, ki so na enem območju kratke, na drugem pa dolge, niso sprejemljive. Pričeski, ki na učenca opozorijo ali izstopajo, niso sprejemljivi. Kape in kape ne smete nositi v stavbah.Ali so tovrstne zgodbe vedno bolj pogoste kot ne, ali menite, da imajo šole bistvo ali zaradi naravnih las izpostavljajo učence manjšin? Zvok, želimo vas slišati!

Ogledi objave: 89 Oznake:Austin Garrick