Neverjetno futurističnega videza iz leta 1939 Duesenberg Coupe Simone Midnight Ghost

Duesenberg je ustavil proizvodnjo leta 1937 po propadu Cordovega finančnega imperija. Vendar pa je med leti 1937 in 1940 en avtomobil dal zadnji pečat tej zgodovinski znamki. Tri leta so trajala dokončanje tako po meri narejene notranjosti kot futuristične karoserije.

h / t: vintag.esNeverjetno futurističnega videza iz leta 1939 Duesenberg Coupe Simone Midnight GhostPo ukazu lastnika naj bi ga pobarvali v dvobarvno sivo barvno shemo, da bi bil videti kot duh v noči. Končana leta 1939 je bila ta legendarna mojstrovina krščena kot 'Duesenberg Coupé Simone Midnight Ghost.' Bil je tako najdaljši Duesenberg kot zadnji dostavljeni; in končno zadnji, ki je bil kdajkoli narejen.Neverjetno futurističnega videza iz leta 1939 Duesenberg Coupe Simone Midnight Ghost

Navdihnjen z modernističnimi linijami gibanja Art Deco, zajema vso romantiko pretekle dobe. Graciozen zamah blatnikov, razkošno opremljena notranjost s kristalno čistim volanom.

Neverjetno futurističnega videza iz leta 1939 Duesenberg Coupe Simone Midnight GhostAvtomobil je izdelal ameriški oblikovalec karoserije Emmet-Armand na podlagi modela Duesenberg Type J. Izdelali so le enega izmed njih, ki ga je naročil francoski kralj kozmetike Gui De LaRouche.

Neverjetno futurističnega videza iz leta 1939 Duesenberg Coupe Simone Midnight Ghost

Gui De LaRouche je že od nekdaj verjel, da mora človek podleči svojim strastem. Tako je Emmettu in Armandu naročil, naj na šasiji Duesenberga ustvarijo Coupé eksotičnega telesa. Nov avtomobil bi bil darilo njegovemu ljubimcu, lepotici Simone.Neverjetno futurističnega videza iz leta 1939 Duesenberg Coupe Simone Midnight Ghost

Ko so bojni bobni utripali in se je Hitler selil v Francijo, je bilo veliko avtomobilov shranjenih v skrivališčih, da so bili nacisti v rokah. 'Duezy' se je nekje na francoskem podeželju izgubil na začetku druge svetovne vojne. Neznan del zgodbe je, da je Emmet z njim izginil. Še vedno obstaja možnost, da nekega dne 'Simone Midnight Ghost' najdemo v umazanem starem hlevu, vendar je možno tudi, da je bil med vojno uničen.

Neverjetno futurističnega videza iz leta 1939 Duesenberg Coupe Simone Midnight Ghost

Kljub temu je verjetno eden najlepših modelov 20. stoletja in nam bo ostal v spominu.

(Obiskano 1 krat, danes 1 obisk)