Izolator: Ta nora čelada proti odvračanju pozornosti iz leta 1925 bi se prilegala vsaki sodobni odprti pisarni

Morda za to, da se v službi ne morete zbrati, krivite svoj pametni telefon ali odprto pisarno. Toda odvračanje pozornosti ni ravno nova težava: Hugo Gernsback je v dvajsetih letih prejšnjega stoletja objavil zasnovo za srhljivo čelado, ki preprečuje zvok in vid, da se lahko nekdo osredotoči na svoje delo. Kot pisec, urednik in izumitelj je imel veliko dela in ni imel časa za odvračanje pozornosti. Pa vendar so se skrivali povsod, kamor je pogledal. Tako je ustvaril nekaj, kar je imenoval 'Izolator'.

Čelada s polnim obrazom iz masivnega lesa je Gernsbakov izum trdil, da je izrezal 95 odstotkov hrupa, ki moti uporabnika. Druga priročna lastnost je bila minimalna vizija, ki jo je dovoljevala. Majhen košček stekla je osebi, ki jo je nosila, dal vid, vendar je bil tudi ta pobarvan v črno, le tanek delček je bil strgan, da je pred njimi lahko videl papir.

Dobro (in morda slabo) izumitelja in založnika ni, da vas nihče ne more ustaviti pri objavljanju slik svojih smešnih izumov. Ta izum je bil leta 1925 predstavljen v lastni reviji Gernsback, Science and Invention.Kasneje je izumitelj dodal rezervoar za kisik, ko je bilo ugotovljeno, da so se nosilci zaspali v tihi, temni in - kot se je izkazalo - čeladi, napolnjeni z ogljikovim dioksidom.Smejte se vsemu, kar želite, toda zdi se, da je Isolator dejansko deloval - vsaj za Gernsback. Njegovo urejanje in pisanje je bilo tako veliko, da ga nekateri zdaj imenujejo oče znanstvene fantastike.

h / t: vintag.es

Izolator: Ta nora čelada proti motnjam od leta 1925 bi se prilegala kateri koli moderni odprti pisarni
Izolator: Ta nora čelada proti odvračanju pozornosti iz leta 1925 bi se prilegala vsaki sodobni odprti pisarni(Obiskano 1 krat, danes 1 obisk)