Jon McNaughton: Umetnik prikazuje Obamo z žgočo ustavo v virusnem kontroverznem slikanju

Jon McNaughton , umetnik, znan po tem, da v politiki ustvarja provokativne podobe, je na fotografiji, ki je v internetu postala virusna, objavil svojo zadnjo kontroverzno sliko predsednika Baracka Obame z gorečo ustavo.

Najnovejša slika 'Ena nacija v socializmu' prikazuje samozadovoljnega Obamo, ki v rokah drži kopijo ustave, medtem ko gori. Po mnenju McNaughtona Obamine roke predstavljajo 'njegovo prepoznavanje dogajanja [do ustave], ko gre gor' [v plamenih].Po besedah ​​McNaughtona je naslov izbral, da bi izrazil svoje mnenje o naraščajočem trendu socializma v ZDA.'Ko so ljudje pripravljeni žrtvovati naslednjo generacijo za svoj trenutni življenjski slog in dovoliti zvezni vladi, da ima vso moč za iluzorno zmedo, ste izbrali One Nation Under Socialism,' je zapisal.McNaughton je dejal, da socializem v preteklosti še nikoli ni deloval, in zagotovil tudi povezavo do članka iz The Free Man Online, zakaj socializem ni uspel.

'V zgodovini sveta še nikoli ni bil zabeležen primer, ko je socializem vodil k izboljšanju človeškega stanja ali izboljšal svobodo ljudi,' je dejal.

Vendar pa je McNaughton dejal, da na tej sliki obstajajo tudi drugi sestavni deli, čeprav še ni pripravljen vse razliti. McNaughton je za CBS dejal, da je ta slika 'vzbudila več občutkov tako na desnici kot na levici kot moje druge prejšnje politične slike.'Jon McNaughton je v preteklosti naslikal druge provokativne in za nekatere kontroverzne slike, med drugim tudi enega predsednika Obame, ki je stopil na ustavo.

(Obiskano 1 krat, danes 1 obisk)