0

Dr. služil je kot 'strokovnjak za načela izobraževanja.' Z njim sta prišla njegova žena Margaret in dve hčerki Peg in Jan. Nato najstniki, sestri Podlič, sta obiskovali srednjo šolo v Ameriški mednarodni šoli v Kabulu, ki je skrbela za otroke ameriških in drugih tujcev, ki živijo in delajo v državi.

Zunaj visokošolskega izobraževanja je bil dr. Podlich ploden ljubiteljski fotograf in dokumentiral je izkušnje svoje družine in vsakdanje življenje v Kabulu, upodabljal je kader za kadrom mirnega, idiličnega Afganistana. Le približno desetletje pred sovjetsko invazijo leta 1979 je dr. Podlich z družino doživel uspešno in modernizirajočo državo. Te slike, posnete iz let 1967-68, kažejo močno nasprotje vojnim prizorom, povezanim z današnjim Afganistanom.h / t: denverpost , dnevna pošta1.
Jan (levo) in Peg (desno) Podlich pri vrtovih Paghman Gardens, ki je bila uničena v vojnih letih pred invazijo ZDA na Afganistan leta 2001.2.
Blondinka Peg Podlich na sliki v Kabulu, kmalu po prihodu, ko domačini hodijo mimo.

3.
Peg Podlich v sončnih očalih na družinskem potovanju z avtobusom iz Kabula v Pešavar v Pakistanu.

4.
Na fotografiji afganistanska dekleta, ki se vračajo iz šole. Dekleta in fantje so se izobraževali do srednje šole, in čeprav sta oba spola nosila uniforme, deklice na poti v srednjo šolo niso smele nositi čadrija. Sposobne mlade ženske so se tako kot moški udeleževale fakultete.5.
Moški stojijo ob svojih parkiranih vozilih na bencinski črpalki, za njimi pa se v daljavi vidi vozna pokrajina.

6.
Eno od krajev, ki jih je družina videla med dvoletnim bivanjem, je bil King's Hill v vrtu Paghman Garden, prikazan tukaj na soncu.

7.
Mladi Afganistanci hodijo domov s spektakularno kuliso, vidno v daljavi.8.
Očarljivo stanovanjsko pobočje v Kabulu krasijo živobarvna drevesa in listje.

9.
Piknik v Afganistanu prikazuje skupino mladih Afganistancev, ki si v prostem času delijo čaj in glasbo.

10.
Dve pisani sestri, z roko v roki, se fotografirata v Kabulu, obkroženi s trgovci.

enajst
Parkirišče Ameriške mednarodne šole v Kabulu, ki so ga obiskale dekleta Podlich. Šola ne obstaja več, čeprav alumni ohranjajo stike prek Facebooka in se vsakih nekaj let srečujejo v različnih mestih po ZDA.

12.
Na fotografiji Masjid Shah-e-do Shamsheera v Kabulu, rumena dvonadstropna mošeja v središču mesta.

13.
14.
Študenti Visoke učiteljske šole v Kabulu, kjer je dr. Podlich, fotograf dve leti delal in poučeval pri Organizaciji Združenih narodov za izobraževanje, znanost in kulturo.

petnajst
Mlade učence v modrih uniformah je mogoče videti na glasbenem plesu na šolskem igrišču.

16.
Predavanje na ameriški mednarodni šoli v Kabulu, ki sta ga obiskovala Peg in Jan. Po pouku so deklice nadzirale indijske dame v sarijih in jih s približno 20 učenci vozili nazaj skozi Kabul.

17.
Ena od hčera dr. Podlicha, Jan, se nasmehne med potovanjem v Istalif, vasico 18 milj severozahodno od Kabula.

18.
Nasmejani afganistanski fant je na sliki, ki krasi gomile različnih tort, nabranih visoko na krožnikih.

19.
Moški in fantje, ki se igrajo, umivajo in plavajo v vodah reke Kabul.

dvajset
Moški se sprostijo v senci s pogledom na Istalif, stoletno staro keramično središče, ki se nahaja severozahodno od Kabula.

enaindvajset
Idilične podobe so bile posnete leta 1967, ko je učitelj (na fotografiji) skupaj z Unescom preživel delo na Visoki učiteljski šoli v Kabulu.

(Obiskano 1 krat, danes 1 obisk)