1.
Učitelj Archana Shori se slika z učenci 7. razreda v njihovi učilnici v javni šoli Rukmini Devi v New Delhiju v Indiji, 7. septembra 2015. Skoraj tri leta po tem, ko so talibanski strelci ustrelili pakistansko šolarko Malalo Yousafzai, je najstniška aktivistka prejšnji teden pozvala svetovni voditelji so se zbrali v New Yorku, da bi pomagali še milijonom otrok hoditi v šolo. Svetovni dan učiteljev pade na 5. oktober, pobuda Unesca, ki poudarja delo vzgojiteljev, ki se trudijo učiti otroke zaradi zastraševanja v Pakistanu, konfliktov v Siriji ali revščine v Vietnamu. Kljub temu je prišlo do nekaterih izboljšav: število otrok, ki ne obiskujejo osnovne šole, se je leta 2015 zmanjšalo na približno 57 milijonov po vsem svetu, pravi ZN, v primerjavi s 100 milijoni pred 15 leti. Reutersovi fotografi so dokumentirali učenje po vsem svetu, od dobro opremljenih šol do učencev, strnjenih v hodnike na Filipinih, na čolnih v Braziliji ali v prenatrpanih učilnicah v Burundiju. (Foto Adnan Abidi / Reuters)

2.
Otroci prvega razreda, stari od šest do sedem let, se slikajo v svoji učilnici v izobraževalnem centru Gifted Hands v kenijskem revnem naselju Kibera v prestolnici Nairobi, 16. septembra 2015. (Foto Noor Khamis / Reuters)

3.
Srednješolci 10. leta iz poklicnega programa s poudarkom na pomorstvu predstavljajo fotografijo v šoli Artes y Oficios Melchor Lasso de la Vega v mestu Panama, 4. septembra 2015. (Foto Carlos Jasso / Reuters)4.
Učitelj Guillermo Valenzuela se slika z učenci osnovnega razreda, ki obiskujejo nočno šolo za odrasle v šoli Laura Vicuna v priljubljeni soseski Santiaga, 10. septembra 2015. (Foto Ivan Alvarado / Reuters)5.
Razred 12. razreda srednje šole Khabazela se predstavlja v svoji učilnici v eMbo, zahodno od Durbana v Južni Afriki, 23. septembra 2015. (Foto Rogan Ward / Reuters)6.
Učiteljica Kathy Stauch v 9. razredu s francosko potapljaško geografijo predstavlja sliko na Inštitutu Lisgar Collegiate v Ottawi v Kanadi, 24. septembra 2015. (Foto Chris Wattie / Reuters)

7.
Učiteljica umetnosti Hanna Snitko se slika z dijaki zaključnega letnika ukrajinskega humanističnega liceja, starimi od 16 do 17 let, v njihovi učilnici v Kijevu v Ukrajini, 24. septembra 2015. (Foto Gleb Garanich / Reuters)

8.
Predavanje na osnovni šoli Tyburn v Chatsworthu v Durbanu, 15. septembra 2015. (Foto Rogan Ward / Reuters)9.
Otroci šole indijanskega plemena Satere Mawe v vasi Sahu Ape se predstavljajo za sliko v Manacapuruju, država Amazonas, Brazilija, 10. julija 2015. (Foto Bruno Kelly / Reuters)

10.
Učiteljica Ekaterine Tsipuria se slika z šolarji 5. leta v javni šoli v Tbilisiju v Gruziji, 8. junija 2015. (Foto David Mdzinarishvili / Reuters)

enajst
Učitelj vodi predavalnico na ecole primaire Ave Marie v glavnem mestu Burundija, Bujumburi, 24. aprila 2015. (Foto Thomas Mukoya / Reuters)12.
Otroci občinske šole Nossa Senhora da Conceicao se slikajo ob bregu reke Solimoes v mestu Iranduba v Braziliji, 17. junija 2015. (Foto Bruno Kelly / Reuters)

13.
Učitelj Hanan Anzi se slika s sirskimi učenci begunci v njihovi učilnici v eni izmed šol UNICEF-a v begunskem taborišču Al Zaatari v jordanskem mestu Mafraq, blizu meje s Sirijo, 22. septembra 2015. (Foto Muhammad Hamed / Reuters )

14.
Afganistanske učenke 11. razreda obiskujejo pouk na srednji šoli Zarghona v Kabulu v Afganistanu, 15. avgusta 2015. (Foto Omar Sobhani / Reuters)

petnajst
Otroci plavajoče občinske šole Sao Jose II se predstavljajo ob obali reke Amazonas na podeželskem območju Manausa v Braziliji, 18. junija 2015. (Foto Bruno Kelly / Reuters)

16.
Učenci prvega razreda in njihova učiteljica Teruko Takakusaki (v ozadju) se fotografirajo v času svoje učilnice ob koncu šolskega dne na osnovni šoli Takinogawa v Tokiu na Japonskem, 18. septembra 2015. (Foto Toru Hanai / Reuters)

17.
Študenti prekrižajo roke in dokažejo, da pozorno poslušajo svojega učitelja na osnovni šoli Al Hakim El Kassar v Tunisu v Tuniziji, 16. septembra 2015. (Foto Anis Mili / Reuters)

18.
Učenci tretjih razredov obiskujejo pouk v model šoli Mashal na obrobju Islamabada v Pakistanu 19. septembra 2015. (Foto Caren Firouz / Reuters)

19.
Učenci prvega razreda in njihova učiteljica Teruko Takakusaki se fotografirajo med kosilom na osnovni šoli Takinogawa v Tokiu na Japonskem, 18. septembra 2015. (Foto Toru Hanai / Reuters)

dvajset
Razred iz javne osnovne šole San Frantzisko se slika z učiteljico Mariso Solaguren v baskovskem ribiškem mestu Bermeo na severu Španije, 25. septembra 2015. (Foto Vincent West / Reuters)

enaindvajset
Mojster Mohammad Ayoub pozira s svojimi učenci petega razreda v lokalnem parku v Islamabadu v Pakistanu 18. septembra 2015. (Foto Caren Firouz / Reuters)

22.
Učiteljica Ana Dorrego pozira z učenci podeželske šole Agustin Ferreira na obrobju mesta Minas, Urugvaj, 15. septembra 2015. (Foto Andres Stapff / Reuters)

2. 3
Učiteljica Mahajera Armani in njen razred deklet se fotografirajo na svoji odprti površini v študiji, ki jo je ustanovil Bangladeški odbor za razvoj podeželja (BRAC), zunaj mesta Jalalabad, Afganistan, 19. septembra 2015. (Foto Reuters / Parwiz)

24.
Učenci 10. razreda Gimnazije 1567 pozirajo skupinskemu portretu skupaj s svojo učiteljico zgodovine Tamaro Eidelman v Moskvi, Rusija, 23. septembra 2015. (Foto Maxim Shemetov / Reuters)

25.
Učenci Tahfiza ali Koraniča recitirajo Koran v internatu Medresa Nurul Iman pred glavnim mestom Malezije, Kuala Lumpurjem, 11. septembra 2015. (Foto Olivia Harris / Reuters)

26.
Študenti spodnjega šestega oddelka za politiko dr. Hugha McCormicka (zadnji letnik) sedijo v svoji učilnici v starih šolah na zadnji dan šole v šoli Harrow v Middlesexu v Veliki Britaniji, 16. junija 2015. Med stare harovce spadajo Winston Churchill, kralj Hussein Jordan, Lord Byron in Benedict Cumberbatch. (Foto Suzanne Plunkett / Reuters)

27.
Giang Thi May poučuje razred prvega razreda v osnovni šoli Van Chai v okrožju Dong Van, na meji s Kitajsko, severno od Hanoja v Vietnamu, 21. septembra 2015. Ni elektrike in knjig. Otroke uči v lokalnem jeziku hmong. (Foto Reuters / Kham)

28.
Učenci se fotografirajo v 6. razredu gospe Yasmin Hussain na osnovni šoli Salusbury v Londonu, Velika Britanija, 25. junija 2015. (Foto Suzanne Plunkett / Reuters)

29.
Učiteljici Carla Smith in Laura Johnson se slikata s svojim razredom tretjega razreda na osnovni šoli Jesseja Sherwooda v soseski Englewood v Chicagu v državi Illinois, ZDA, 23. septembra 2015. (Foto Jim Young / Reuters)

30.
Učiteljica Kristine Passag ima pouk za vrednote za učence 9. razreda na hodniku srednje šole Timotea Paeza v metroju Manila, Filipini, 15. septembra 2015. Passag pravi, da začasno drži pouk na hodnikih, medtem ko čaka na dokončanje nove šolske stavbe za reševanje pomanjkanja učilnic. (Foto Romeo Ranoco / Reuters)

31.
Mohammed Zurob označuje vajo za svoje učence prvega razreda med poukom angleščine v učilnici v osnovni šoli Taha Huseen v Rafah na jugu Gaze 28. septembra 2015. (Foto Ibraheem Abu Mustafa / Reuters)

32
Učiteljica Elizabeth Moguel se fotografira s svojim sedmim razredom latinščine v Bostonski latinski šoli v Bostonu v Massachusettsu 17. septembra 2015. Bostonska latinska šola je prva in najstarejša javna šola v ZDA, ustanovljena leta 1635. (Foto Brian Snyder / Reuters)

33
Osnovnošolci 3 iz integrirane osnovne šole Mill Strand v mestu Portrush predstavljajo skupinsko sliko z učiteljico gospo Martin na Severnem Irskem, 17. junija 2015. (Foto Cathal McNaughton / Reuters)

3. 4
Dijaki Tahfiza ali Korana se fotografirajo v internatu Madrasah Nurul Iman pred glavnim mestom Malezije, Kuala Lumpurjem, 11. septembra 2015. V medresi je 36 študentov, starih od 11 do 18 let. (Foto Olivia Harris / Reuters)

35
Učitelj Marcos Paulo Geronimo se slika z učenci prvega razreda srednje šole šole Dante Alighieri v njihovi učilnici v Sao Paulu v Braziliji, 16. septembra 2015. (Foto Paulo Whitake / Reuters)

36
Šolarji poslušajo učitelja med poukom v osnovni šoli Oudaya v Rabatu, 15. septembra 2015, na začetku novega šolskega leta v Maroku. (Foto Youssef Boudla / Reuters)

37
Učenci v razredu Salusbury World Irene Chmura, ki vključuje učence od 1. do 6. leta, pozirajo v svoji učilnici v Londonu v Veliki Britaniji 25. junija 2015. Salusbury World je dobrodelna organizacija, ki podpira otroke in družine, ki iščejo begunce in azil. Ustanovljen je bil leta 1999 in je bil prvi begunski center, ustanovljen v okviru osnovne šole. (Foto Suzanne Plunkett / Reuters)

38
Osnovnih 7 učencev iz osnovne šole Glenaan v Glens of Antrim predstavljajo skupinsko sliko v svoji učilnici z učiteljem in ravnateljem šole g. Closeom na Severnem Irskem, 22. junija 2015. (Foto Cathal McNaughton / Reuters)

39
Učitelj Reginald Sikhwari se slika s svojim razredom učencev 11. razreda šole Sekano-Ntoane v Sowetu v Južni Afriki, 17. septembra 2015. (Foto Siphiwe Sibeko / Reuters)

41
Učitelj Moulay Ismael Lamrani se slika ob svojem razredu v osnovni šoli Oudaya v Rabatu, 15. septembra 2015, na začetku novega šolskega leta v Maroku. (Foto Youssef Boudlal / Reuters)

42
Učitelj Kahon Rochel se slika z učenci v njihovi učilnici na osnovni šoli EPV Sinai v Abidjanu, Slonokoščena obala, 28. septembra 2015. (Foto Luc Gnago / Reuters)

43
Učenci sirskih beguncev v drugem razredu čakajo na začetek prvega pouka v letu na OŠ Fatih Sultan Mehmet v Ankari v Turčiji, 28. septembra 2015. (Foto Umit Bektas / Reuters)

44
Dečji razred za biologijo 9. leta se slikajo z učiteljico Suzanne Veitch v njihovi učilnici v Forest School v Londonu, 27. aprila 2015. (Foto Russell Boyce / Reuters)

Štiri, pet
Študenti Don Boscove tehnične fakultete se fotografirajo v Quitu v Ekvadorju, 16. septembra 2015. (Foto Guillermo Granja / Reuters)

46
Učitelj Manel el Ayachi se slika na prvi dan novega šolskega leta v pripravljalni šoli Linine Street v Tunisu v Tuniziji, 16. septembra 2015. Šole so se ponovno odprle, približno 2 milijona učencev se je po treh mesecih vrnilo v učilnice. poletne počitnice. (Foto Anis Mili / Reuters)

47
Učitelj oče Juan Humberto Cruz se fotografira z učenci 4. razreda šole Semillas de Esperanza (Semena upanja) v Soachi blizu Bogote v Kolumbiji, 11. junija 2015. (Foto John Vizcaino / Reuters)

(Obiskano 1 krat, danes 1 obisk)