Nekdanji zvezdnik lige NFL Ryan Clark je imel strasten, čustven govor ESPN Vstani ko je razpravljal o grozni izkušnji z rasizmom, ki jo je preživel njegov sin, Jordan Clark.

Jordan Clark, novinec iz Arizone State University (ASU), na Twitterju da opiše incident 17. junija, ko je skupaj s soigralci Nolan Matthews in T Lee je stranka med čakanjem na hrano v Whataburgerju poklicala besedo N-word. Upravitelj na kraju dogodka je nato zagrozil, da bo poklical policijo za Jordana in njegove prijatelje. Jordanija pripoveduje o incidentu:

Nocoj sva se s sotekmovalci odločila, da dobimo večerjo pri Whataburgerju. Zaradi pandemije je bila notranjost zaprta, privoz pa je bil edini način, da dobimo hrano. Moj sotekmovalec je pristopil do avtomobila, v katerem je bila belka, in jo vprašal, če bi nam naročila hrano. Rekli smo ji, da bomo plačali, ona pa je rekla, da se ji mudi. Tako smo počakali na naslednji avto in prosili mlajšega belca, da to naredi namesto nas. S tem ni imel težav in denar smo mu dali, je zapisal Jordan. Sedeli smo na steni daleč stran od okna in čakali. Ženska, ki smo jo sprva vprašali, je sčasoma prišla do okna in nadaljevala s pomikanjem okna navzdol in spraševala, v čem je naša težava.Sedeli smo na steni. Nato je pri upravitelju vložila pritožbo, v kateri je rekla, da smo jo nadlegovali, on pa ji je priskrbel obrok. Nato se je obrnila k nam in rekla z upravičenim glasom; ‘HVALA ZA BREZPLAČNO HRANO N—!’ Vodja trgovine ji je dal hrano in začela se je odpeljati, medtem ko je rekla ‘BYE N -.’ Vodja je bil vznemirjen, je nadaljeval Jordan. Ni z očmi niti dvakrat premislil o slišanem. Ni se nam opravičil, ker se je to zgodilo, ali izkazal kakršnega koli sočutja. Hitro nas je obsodil in nam povedal, da se motimo. Hitro, da nam zagrozi in reče, da bo poklical policijo.Na ESPN's Get Up, Ryan Clark je bil do solz ganjen, ko je govoril o incidentu, rekoč, da je hvaležen, da je njegov sin še živ, in opozoril, da bi ženska, če bi imela pištolo, morda ubila Jordan in njegove sotekmovalce ter se rešila. Obljubil je tudi, da bo bolje izobraževal sina.

Predstavljam scenarij, ali bi ta ženska imela orožje in bi zlahka rekla, da ji ti trije mladi črnci grozijo ... Verjamem, da če ta ženska potegne pištolo na te mladeniče in ta ženska potegne sprožilec, verjamem, da ni bila nikoli kaznovana, je dejal Clark. Verjamem, da pravica nikoli ni zadovoljena. In tudi če je pravica zadoščena, ni dovolj, da sina pripeljem nazaj.Ryan Clark na Twitterju:

To zame ni samo strah vsak dan, to je strah za črnce že od nekdaj, je nadaljeval Clark. Če bi se mu kaj zgodilo, bi me zlomilo. Torej zame mora bolje opraviti njegovo izobraževanje in ga zaščititi.

The Predsednik ASU, Michael Crow , in Whataburger so dali izjave v zvezi z incidentom, pri čemer sta oba dejala, da rasizem ne bo dopuščen.Ogledi objave: 290 Oznake:Jordan Clark NFL Očetje NFL Ryan Clark