Po odhodu iz LSU, kjer je bil dvakrat All American, je bil Shaquille Shaq O’Neal izbran za najštevilčnejšega izbranega prvaka v naboru lige NBA leta 1992 in tako začel svojo legendarno kariero v ligi NBA. S svojim masivnim 7 frame 1 ′, 320 kilogramov težkim okvirjem bi Shaq s svojo velikostjo, močjo in spretnostjo popolnoma prevladoval nad nasprotniki. Shaq je z Los Angeles Lakersi skupaj s prijateljem in tekmecem, pokojnim NBA legendo Kobejem Bryantom, zapored osvojil tri naslove prvakov NBA in z upokojenim zvezdnikom lige NBA Dwyaneom Wadeom na Miami Heatu osvojil še eno prvenstvo NBA. Poleg tega je z Lakersi osvojil tri nagrade MVP (najbolj dragocenega igralca) v finalu NBA, leta 2000 je osvojil nagrado NBA MVP in bil petnajstkratni zvezdnik NBA. Leta 2016 je bil sprejet v dvorano slavnih NBA.

Shaq je imel epsko kariero v ligi NBA, ob njem pa so bili na vsakem koraku njegovi otroci, ki so prav tako podedovali očetovo strast in vitalnost. Tu je pet vprašanj in odgovorov o otrocih O’Neala

1. Koliko otrok ima Shaq?Shaquille O’Neal ima šest otrok (pet bioloških otrok in pastorka). Leta 2002 se je poročil z zvezdo resničnostne televizije Shaunie O'Neal in skupaj sta jima rodila štiri otroke: 20-letno Shareef, 18-letno Amirah, 16-letno Shaqir in 13-letno Me'arah O'Neal . Shaq ima tudi hčerko, 23-letno Taahirah O'Neal, ki jo je imel z nekdanjo punco Arnetto Yardbourgh in posinkom, 23-letno Myles O'Neal, ki jo je Shaunie imela v prejšnji zvezi.

2. Ali hodijo po očetovih stopinjah?

Da, večina Shacovih otrok igra tudi košarko. Shareef trenutno igra za očetovo alma mater LSU, Amirah pa je bila srednješolska košarkarica v šoli Crossroads v Santa Monici v Kaliforniji. Shaqir igra za srednjo šolo Union Grove v Gruziji, Me'arah pa tudi košarko v šoli Crossroads Santa Monice. Taahirah ne igra košarke, sodeluje pa z dobrodelnimi organizacijami, Myles pa je fotograf in modni vpliv.

3. Kdo je Shareef O’Neal?Shareef je najstarejši od otrok Shaqa in Shaunie O'Neal. Potem ko je decembra 2018, ko je pozdravil operacijo srca, izpustil prvošolsko sezono, je igral sezono z UCLA, preden je februarja 2020 napovedal prestop v LSU, kar je bil njegov oče zelo zadovoljen .

4. Je Shaq še vedno poročen s Shaunie O’Neal?Ne. Shaq in Shaunie sta prvič začela hoditi leta 1998, potem ko se je Shaq razšla z Arnetto Yardbourgh, poročila pa sta se leta 2002 in imela skupaj štiri otroke. Leta 2009 se je par ločil in navedel nezdružljive razlike. Njihova zveza pa je v dobrih odnosih in skupaj sta starša svojih otrok.

5. Je Shaq strog ali prizanesljiv do svojih otrok?

Shaq je na nekaterih področjih lahko prizanesljiv do svojih otrok, vendar je pri njihovem izobraževanju trden; poskrbite, da bodo njegovi otroci to jemali resno. Pričakujem, da bodo dali vse od sebe ... Lahko imaš ves denar na svetu, če pa nimaš izobrazbe, ga ne moreš rasti, pravi Shaq. Nisem hotel biti kot 80% športnikov, ki prenehajo igrati in nimajo ničesar. Nočem biti del te statistike. Tako sem se izobraževal. To želim tudi za svoje otroke.

Oglejte si to objavo na Instagramu

Koncert kuhinje Oneal boys

Objava, ki jo je delil DR. SHAQUILLE O'NEAL Ed.D. (@shaq) 30. marca 2020 ob ​​20:21 PDT

Ogledi objave: 9.537 Oznake:Shaqir Oneal shaquille oneal Shaquille Oneal otroci Shareef Oneal Shaunie O'neal