Spungen je od doma zapustila 17 let in se preselila v New York City, kjer je delala kot striptizeta in prostitutka. Sledila je skupinam, kot so Aerosmith, Bad Company, The New York Dolls in Ramones. Leta 1977 se je preselila v London, po možnosti za zmago nad Jerryjem Nolanom iz Dolls in The Heartbreakers, a je namesto nje spoznala Sex Pistols. Ko pevec Johnny Rotten zanjo ni pokazal zanimanja, je zasledovala basista Sida Viciousa in kmalu sta se preselila skupaj.

h / t: vintag.es

Med burno 19-mesečno zvezo sta Spungen in Vicious (ki je že zlorabljala več drog) postala odvisna od heroina in drugih mamil. Tabloidi so Spungen poimenovali 'navzea Nancy', ker je pogosto javno prikazovala verbalno zlorabo in nasilje. Po razpadu Sex Pistolsa januarja 1978 sta se Spungen in Vicious preselila v hotel Chelsea v New Yorku. Bivali so v sobi 100, registrirani kot »g. in gospa John Simon Ritchie ', pravo ime Viciousa.V naslednjih nekaj mesecih sta se Vicious in Spungen zavzela za globlje zlorabe mamil, ki jih je preganjalo nasilje v družini, Vicious pa naj bi napadel Spungen. Njuna zveza se je nasilno končala 12. oktobra 1978, ko so Spungenovo telo našli pod umivalnikom v kopalnici njihove sobe v hotelu Chelsea. Spungen je utrpel eno smrtno vbodno rano na trebuhu.Domnevno naj bi bil lastnik noža, ki je naredil rano. Viciousa so takoj aretirali in obtožili umora druge stopnje. Krivde ni priznal in je bil izpuščen pod varščino. Štiri mesece po Nancyni smrti je umrl zaradi prevelikega odmerka heroina, preden je lahko prišlo do sojenja, zato je NYPD primer zaključil.

Spungen je bil pokopan v spominskem parku King David v Bensalemu v Pensilvaniji. Te fotografije so zajele trenutke Nancy Spungen in Sida Viciousa leta 1978.


(Obiskano 1 krat, danes 1 obisk)