Slike japonskih črnilih bojevnikov Star Wars Darthu Vaderju in Stormtroopersju Samurajski portreti

Glede na navdih, ki so ga filmi Akire Kurosawe in znanost samurajskih bojevnikov pomenili za franšizo Vojne zvezd, ni presenetljivo, da je sorodstvo med japonskimi fevdnimi bojevniki in galaktičnim epom ustvarilo nekaj zares izjemnih sodelovanj.

Slike s črnilom je narisal Kojo Masayuki, profesionalni umetnik in umetnik Bujinge ali tradicionalnih japonskih portretov bojevnikov. Bili so vrsta ukiyo-e tiska, ki je prikazoval bojne prizore in junaštvo zgodnjih japonskih bojevnikov.h / t: grapeeSlike japonskih črnilih bojevnikov Star Wars Darthu Vaderju in Stormtroopersju Samurajski portretiV skladu s kodo samurajev vojaški moški na teh slikah niso zgolj bojevniki ali borci, ampak tisti, ki so se zavezali, da bodo 'pripravljeni' na vse, kar stoji na bojišču. Kojo pravi, da zajame to pripravo in jo pokaže na svojih slikah, in ugotavlja, da je mogoče opaziti vrsto priprave, ki ločuje prave bojevnike od preprostih borcev v epski seriji Vojne zvezd.

Slike japonskih črnilih bojevnikov Star Wars Darthu Vaderju in Stormtroopersju Samurajski portreti

Še bolj kul je, da ima vsaka slika ustrezen naslov, napisan v kanjiju, ki ustreza znakom. Na primer, '堕 悪 巣 俾 荼' nad odtisom Darth Vaderja lahko fonetično beremo kot 'Darth Vader', pomen pa si lahko razlagamo kot 'služabnik v bolečini, ki je padel v mrežo greha'. '風暴 兵' za Storm Troopers lahko razumemo kot 'nasilne vetrovne vojake'.(Obiskano 1 krat, danes 1 obisk)