Osupljivi notranji pogledi osrednje socialne ustanove v Pragi na Češkoslovaškem, 1937

Osrednja socialna ustanova v Pragi je bila dom največje vertikalne kabinete na svetu. Sestavljen je iz 3000 predalov, visokih 10 metrov, ki segajo od tal do stropa in pokrivajo približno 4000 kvadratnih metrov. Vsi predali so opremljeni z valjčnimi ležaji.

h / t: vintag.esOsupljivi notranji pogledi osrednje socialne ustanove v Pragi na Češkoslovaškem, 1937Za tiste, ki delajo v spisih, so zgradili posebne mize. V bistvu gre za dvigala na električni pogon, ki jih upravljamo s pritiskom na gumb, ki se dvigajo ali spuščajo, premikajo v desno ali levo in se ustavijo pred želenim predalom.Osupljivi notranji pogledi osrednje socialne ustanove v Pragi na Češkoslovaškem, 1937

Predali so sami električno odprti in zaprti. S to namestitvijo lahko zdaj 20 delavcev opravi, kar je prej zahtevalo storitve 400.

Osupljivi notranji pogledi osrednje socialne ustanove v Pragi na Češkoslovaškem, 1937Veliko je delovnih mest, pri katerih razporeditev dela povzroči samo zmedo. V tem primeru odprava pomoči pospeši napredek.

Osupljivi notranji pogledi osrednje socialne ustanove v Pragi na Češkoslovaškem, 1937

Te neverjetne fotografije prikazujejo moške, ki delajo na mobilnih delovnih postajah, ki so leta 1937 dostopali do predalov katalogov kart v osrednji socialni instituciji v Pragi na Češkem.Osupljivi notranji pogledi osrednje socialne ustanove v Pragi na Češkoslovaškem, 1937

(Obiskano 1 krat, danes 2 obiska)