1.

Majhni transportni čolni, znani kot čolni, puščajo svetlobne sledi, ko potujejo čez zaliv Marina mimo obzorja Singapurja na tej fotografiji, posneti leta 2004. Singapur ima jubilejni konec tedna od 7. do 10. avgusta ob praznovanju 50. obletnice svoje neodvisnosti. Pred petdesetimi leti je v središču mesta ob reki Singapur stojalo na stotine majhnih čolnov. Danes večine majhnih čolnov ni več, razen peščice neonsko osvetljenih turističnih trajektov. Pomorska trgovina je še vedno hrbtenica mesta-države, vendar je po desetletjih hitre rasti Singapur, ki je z manj kot polovico velikosti Londona med najgosteje poseljenimi državami na svetu, tudi priljubljena turistična destinacija in uspešno globalno finančno središče. (Foto Edgar Su / Reuters)

2.Vozila potujejo po mostu mimo ArtScience Museum (L), mostu Helix (zasveti rdeče) in obzorju osrednjega poslovnega okrožja v Singapurju 29. julija 2015. (Foto Edgar Su / Reuters)3.Kombinirana slika prikazuje pogled na singapursko pristanišče in žičnico med odprtjem sistema gondole Mount Faber do Sentosa (zgoraj) na tej fotografiji z dne 15. februarja 1974 in na isti lokaciji 11. maja 2015. (Foto: Edgar Su / Reuters / Singapurski nacionalni arhiv / Ministrstvo za informacije in umetnost)

4.

Majhni čolni se na tej fotografiji, posneti leta 1980 (zgoraj), na isti lokaciji 6. maja 2015. (foto Edgar Su / Reuters / Nacionalni arhiv Singapurja / Ministrstvo za informacije in umetnost), privezujejo bumbote pred trgovinami ob Clarke Quay5.

Na tej fotografiji, posneti v petdesetih letih 20. stoletja in na isti lokaciji 25. maja 2015. Avto potuje proti malezijskemu mestu Johor Bahru na južni stezi Woodlands. (Foto Edgar Su / Reuters / National Archives of Singapore / Ministrstvo za informacije in umetnost)

6.Gledalci opazujejo izza ograje avtomobile med dirko VN Malezije na dirkališču Thomson Road v Singapurju na tej fotografiji z dne 29. marca 1964 (zgoraj) in nočno dirko Grand Prix v Singapurju na ulici Marina Bay v Singapurju 22. septembra, 2013. (Foto Edgar Su / Reuters / Nacionalni arhiv Singapurja / Ministrstvo za informacije in umetnost)

7.
Delavci, večinoma ljudje iz Teochewa, se na tej fotografiji z dne 2. januarja 1960 (na vrhu) in na isti lokaciji 8. maja 2015 zberejo, da bi poslušali pripovedovalca zgodb na Read Bridgeu ob reki Singapur. plujejo po reki. Zgodbe so pripovedovali proti plačilu glede na trajanje goreče joss palice. (Foto Edgar Su / Reuters / Nacionalni arhiv Singapurja / Ministrstvo za informacije in umetnost)

8.

Kombinirana slika prikazuje (zgoraj) pogled na izliv reke Singapur in General Post Office (R) v bližini melioracijskih del, ki potekajo (C), na tej fotografiji z dne 28. oktobra 1976 in istega prizora 11. maja 2015. (Foto: Edgar Su / Reuters / Singapurski nacionalni arhiv / Ministrstvo za informacije in umetnost)

9.

Kombinirana slika prikazuje tekmovalke Miss Universe 1987, ki pozirajo za skupinsko fotografijo ob kipu Merlion, turistični znamenitosti, ob izlivu reke Singapur (zgoraj) in 29. julija 2015. (Foto Edgar Su / Reuters / National Archives Singapurja / Ministrstvo za informacije in umetnost)

10.

Kombinirana slika prikazuje majhne čolne, znane kot bumboats, zunaj trgovin ob reki Singapur na območju Boat Quay na tej fotografiji z dne 27. septembra 1965 (zgoraj) in na isti lokaciji 11. maja 2015. (Foto Edgar Su / Reuters / National Archives Singapurja / Ministrstvo za informacije in umetnost)

enajst

Kombinirana slika prikazuje ljudi, ki gledajo Grand Prix v bližini osrednjega poslovnega okrožja ob zalivu Marina v Singapurju na fotografiji z dne 22. novembra 1986 (zgoraj) in na isti lokaciji 25. julija 2015. (Foto Edgar Su / Reuters / National Arhiv Singapurja / Ministrstvo za informacije in umetnost)

(Obiskano 1 krat, danes 1 obisk)