26.
John Nation, vodnik z Bristol Street Art Tours prikazuje del ulične umetnosti kot del tekočega festivala Upfest 2015, ki poteka v Bedminsteru 27. julija 2015 v Bristolu v Angliji. (Foto Matt Cardy / Getty Images)

1.
Na tej fotografiji v četrtek, 20. avgusta 2015, Afganistanka čaka na prevoz pred ulično umetnostjo na pregradni steni NDS (Nacionalni direktorat za varnost) v Kabulu v Afganistanu. (Foto Rahmat Gul / AP Photo)

2.
Na tej fotografiji v ponedeljek, 22. junija 2015, freska avtorja Ernesta Hemingwaya in Fidela Castra, ki se rokujeta, pokriva parkirišče v središču mesta v Havani na Kubi. (Foto Ramon Espinosa / AP Photo)3.
Moški vstopi v hišo, poslikano z grafiti, na ulici v Valparaisu v Čilu, 26. junija 2015. (Foto Ueslei Marcelino / Reuters)4.
Otrok gleda grafite na ulici v Valparaisu v Čilu, 27. junija 2015. (Foto Ueslei Marcelino / Reuters)5.
Moški hodijo mimo grafitov na ulici v Valparaisu v Čilu, 27. junija 2015. (Foto Ueslei Marcelino / Reuters)

6.
Ženska sedi na stopnicah ob grafitnem domu v središču mesta Valparaiso, Čile, 27. junija 2015. (Foto Henry Romero / Reuters)

7.
(L-R) Slike, na katerih je upodobljen čilski Alexis Sanchez, brazilski Neymar in mehiški Rafael Marquez, so vidni ob stadionu Nacional v Santiagu v Čilu 1. julija 2015. (Foto Henry Romero / Reuters)8.
Slika upodobitve čilskega Artura Vidala je vidna na stavbi v Santiagu v Čilu 1. julija 2015. (Foto Henry Romero / Reuters)

9.
Moški naslika lobanjo na umetni plaži v Bruslju v Belgiji, 4. julija 2015. (Foto Eric Vidal / Reuters)

10.
Ženska hodi mimo 3D ulične umetnosti gumijastih medvedov nizozemskega umetnika Leona Keerja na festivalu ulične umetnosti Malta v pristanišču Marsamxett v Valletti na Malti, 26. julija 2015. (Foto Darrin Zammit Lupi / Reuters)enajst
Ženska gre mimo freske, ki prikazuje pokojnega predsednika Venezuele Huga Chaveza, med slovesnostjo ob njegovem 61. rojstnem dnevu v vojaški utrdbi 4F v Caracasu 28. julija 2015. (Foto Carlos Garcia Rawlins / Reuters)

12.
Prohutijevski aktivist naslika grafite z zračnimi napadi pod vodstvom Savdske republike na steno savdskega veleposlaništva v Sani 29. julija 2015. (Foto Khaled Abdullah / Reuters)

13.
Otroci si ogledujejo grafite, ki so jih prohutijski aktivisti naslikali med kampanjo proti savdskim zračnim napadom na steno savdskega veleposlaništva v Sani 2. avgusta 2015. (Foto Khaled Abdullah / Reuters)

14.
Prohutijevski aktivist deluje na grafitih med kampanjo proti savdskim zračnim napadom na steno savdskega veleposlaništva v Sani 2. avgusta 2015. (Foto Khaled Abdullah / Reuters)

petnajst
Prohutijski aktivist slika grafite med kampanjo proti savdskim zračnim napadom na steno savdskega veleposlaništva v Sani 2. avgusta 2015. (Foto Khaled Abdullah / Reuters)

16.
Palestinec gleda skozi okno, ko so grafiti vidni v stavbi v nekdanji judovski naselbini v Khan Younisu na jugu Gaze 6. avgusta 2015. (Foto Ibraheem Abu Mustafa / Reuters)

17.
Ljudje hodijo mimo freske, na kateri je venezuelski predsednik Nicolas Maduro v Caracasu 13. avgusta 2015. (Foto Carlos Garcia Rawlins / Reuters)

18.
Moški gre mimo freske z venezuelskim predsednikom Nicolasom Maduro v Caracasu 13. avgusta 2015. Na freski je zapisano: 'Osvobodilno delo'. (Foto Carlos Garcia Rawlins / Reuters)

19.
Moški gre mimo grafitov z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom v Simferopolu na Krimu, 17. avgusta 2015. (Foto Pavel Rebrov / Reuters)

dvajset
Ženska gre mimo grafita, na katerem je upodobljen ruski predsednik Vladimir Putin, viden na stavbi v Simferopolu na Krimu, 21. avgusta 2015. Beseda na grafitu se glasi: 'Naši'. (Foto Pavel Rebrov / Reuters)

enaindvajset
Ženska gre mimo grafitov z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom v Simferopolu na Krimu, 17. avgusta 2015. (Foto Pavel Rebrov / Reuters)

22.
Grafiti z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom, ki podaja ukrajinsko ljudstvo, so na zidu v krimskem mestu Simferopol 28. marca 2014. (Foto Shamil Zhumatov / Reuters)

2. 3
Ljudje hodijo mimo grafita, na katerem je upodobljen ruski predsednik Vladimir Putin, viden na stanovanjski zgradbi v Simferopolu na Krimu, 19. avgusta 2015. Na grafitu je napis »Naši«. (Foto Pavel Rebrov / Reuters)

24.
Ženske hodijo mimo grafitov, ki so jih na steno savdskega veleposlaništva v prestolnici Jemna Sane 18. avgusta 2015 naslikali prohutijski aktivisti. V zapisu piše: 'Ne bomo se poklonili, ampak Allahu'. (Foto Khaled Abdullah / Reuters)

25.
Ženska se sprehodi mimo grafitov, ki so jih na steno savdskega veleposlaništva v prestolnici Jemna Sane 18. avgusta 2015 poslikali prohutijski aktivisti (foto Khaled Abdullah / Reuters)

26.
Pločevinke z brizgalno barvo, kot jih vidi francoski ulični umetnik 'Lapinthure', delajo na stenski kreaciji, ki je del francosko-izraelske kulturne izmenjave, v bližini šotorskega mesta, kjer migranti živijo v modni šoli Institut francais de la mode (IFM) v Parizu, Francija, 21. avgusta 2015. (Foto: Regis Duvignau / Reuters)

27.
Pogled prikazuje grafite, ki so jih aktivisti narisali in satirirali različne politične stranke na steni betonskih pregrad, ki so jih varnostne sile v ponedeljek postavile za povečanje varnosti, dan po tem, ko so se protesti proti vladi spremenili v nasilne spopade s policijo, blizu vladne palače v Bejrutu v Libanonu 24. avgust 2015. (Foto Mohamed Azakir / Reuters)

28.
Palestinska mati se prvi dan novega šolskega leta v begunskem taborišču Aida v Betlehemu na zahodnem bregu Betlehema 24. avgusta 2015 sprehodi s svojimi otroki mimo dela sporne pregrade Izraela. avtor Mussa Qawasma / Reuters)

29.
Slika kolumbijske državljanke Mile Virginije (R) in Yesenije Quiroz, ki sta bila umorjena skupaj s fotoreporterjem in še dvema ženskama, je vidna na steni vzdolž ulice v Mehiki, Mehika, 25. avgusta 2015. (Foto Henry Romero / Reuters)

30.
Turisti se igrajo pred 3D sliko na steni hiše v vasi Luoyuan, Jinhua, provinca Zhejiang, 26. avgusta 2015. Vas je najela ekipo, ki je 3D-slike po celotni dolini postavljala kot način za privabljanje turistov in izboljšanje dohodki lokalnih vaščanov, poročajo lokalni mediji. (Foto Reuters / China Daily)

31.
Houthski militant hodi mimo grafitov, ki so jih prohutijski aktivisti poslikali na vratih savdskega veleposlaništva v prestolnici Jemna Sani 31. avgusta 2015. (Foto Khaled Abdullah / Reuters)

32
Houthski militant hodi mimo grafitov, ki so jih prohutijski aktivisti poslikali na vratih savdskega veleposlaništva v prestolnici Jemna Sani 31. avgusta 2015. (Foto Khaled Abdullah / Reuters)

33
Mladinski aktivist vandalizira pečat oboroženih sil Filipinov (AFP) pred njihovim sedežem v kampu Aguinaldo v mestu Quezon City, podzemna železnica Manila 4. septembra 2015. Skupina aktivistov je v znak protesta metala barvne bombe in uničevala vrata sedeža AFP. proti domnevnim pobijanjem avtohtonih prebivalcev v Mindanau na jugu Filipina s strani pripadnikov vojske, piše v izjavi za javnost aktivistov. (Foto Al Falcon / Reuters)

3. 4
Oseba gre mimo grafita, ki prikazuje utopljenega sirskega malčka Aylana Kurdija v Sorocabi v Braziliji, 5. septembra 2015. Na grafitu piše: 'Mir, mir, mir, zapuščen'. (Foto Paulo Whitaker / Reuters)

35
Moški kadi cigaro, ko stoji ob grafiti v središču Santiaga v Čilu, 3. julija 2015. (Foto Ricardo Moraes / Reuters)

36
Na grafitu pokrit dom je prikazan v središču mesta Valparaiso, Čile, 27. junija 2015. (Foto Henry Romero / Reuters)

37
Barviti poslikani silosi, imenovani 'Street Art silos', ki so del umetniškega festivala, so prikazani v pristanišču sicilijanskega pristaniškega mesta Catania, Italija, 4. julija 2015. (Foto Fabrizio Bensch / Reuters)

38
Ženska fotografira barvito poslikane silose, imenovane 'silosi Street Art', ki so del umetniškega festivala v pristanišču sicilijanskega pristaniškega mesta Catania, Italija, 4. julija 2015. (Foto Fabrizio Bensch / Reuters)

39
Prohutijski aktivist slika grafite med kampanjo proti savdskim zračnim napadom na steno savdskega veleposlaništva v Sani 2. avgusta 2015. (Foto Khaled Abdullah / Reuters)

40
Deklica stoji pred grafiti, ki so jih poslikali prohutijski aktivisti med kampanjo proti savdskim zračnim napadom na steno savdskega veleposlaništva v Sani 2. avgusta 2015. (Foto Khaled Abdullah / Reuters)

41
Prohutijski aktivist slika grafite med kampanjo proti savdskim zračnim napadom na steno savdskega veleposlaništva v Sani 2. avgusta 2015. (Foto Khaled Abdullah / Reuters)

1.
Fant stoji v ruševinah hiše, ki jo je uničila zračna napad pod vodstvom Savdske republike v prestolnici Jemna Sani, 13. septembra 2015. (Foto Mohamed al-Sayaghi / Reuters)

2.
Gustavo in Otavio Pandolfo, slikarja, ki zastopata 'Osgemeos' (dvojčka) iz Brazilije, poslikata steno med festivalom ulične umetnosti 'Vulica Brazil' pred praznovanjem dneva Minska, v Minsku, Belorusija, 7. septembra 2015. ( Foto Vasilij Fedosenko / Reuters)

3.
Moški gre mimo freske v vzhodnem Belfastu na Severnem Irskem, 18. septembra 2015. (Foto Cathal McNaughton / Reuters)

4.
Moški gre mimo freske v vzhodnem Belfastu na Severnem Irskem, 18. septembra 2015. (Foto Cathal McNaughton / Reuters)

5.
Ženska hodi mimo grafitov na območju Bogside v Londonderryju na Severnem Irskem, 25. septembra 2015. (Foto Cathal McNaughton / Reuters)

6.
Fant hodi mimo republikanskih grafitov na območju Bogside v Londonderryju na Severnem Irskem, 25. septembra 2015. (Foto Cathal McNaughton / Reuters)

7.
Moški se s kolesom pelje mimo grafita, ki prikazuje Evropo kot mračnega žanjca z majhnimi vrati na telesu, ki stoji pred ograjo iz bodeče žice in maha v severnem mestu Solun v Grčiji, 29. septembra 2015. Rekordna številka Po podatkih Mednarodne organizacije za migracije je od najmanj 430.000 beguncev in migrantov letos po Sredozemlju v Evropo pripeljalo trhle čolne, po Grčiji pa 309.000. (Foto Alexandros Avramidis / Reuters)

8.
Ljudje tečejo mimo stenske slike na Skid Row v središču Los Angelesa v Kaliforniji, ZDA, 1. oktobra 2015. Uradniki v Los Angelesu so prejšnji teden naraščajoči problem brezdomstva razglasili za 'nujno' v mestu in predlagali porabo 100 milijonov dolarjev za zagotovitev stalna stanovanja in zavetišča za pomoč 26.000 revnim prebivalcem. (Foto Lucy Nicholson / Reuters)

9.
Kolesarji vozijo kolesa mimo odseka izraelske pregrade med kolesarskim izzivom v okupiranem mestu Betlehem na Zahodnem bregu 2. oktobra 2015. (Foto Mussa Qawasma / Reuters)

10.
V tem četrtku, 20. avgusta 2015, fotografija, afganistanski fant hodi pred ulično umetnost na pregradni steni NDS (Nacionalni direktorat za varnost) v Kabulu v Afganistanu. (Foto Rahmat Gul / AP Photo)

enajst
Afganistanec gre mimo freske na pregradni steni predsedniške palače v Kabulu v Afganistanu, 18. avgusta 2015. Mokamel in skupina umetnikov želijo vnesti barve na sive ulice Kabula. (Foto Hedayatullah Amid / EPA)

12.
Švedska ulična umetnica, znana pod imenom 'Amara Por Dios', se 11. julija 2015 udeleži festivala urbane umetnosti 'Sand Sea & Spray' v Blackpoolu v severozahodni Angliji. Na festivalu, ki se zaključuje jutri, je na ogled ulična umetnost v živo stene in panoji na različnih lokacijah po osrednjem Blackpoolu. (Foto Oli Scarff / AFP Photo)

13.
Norveška ulična umetnica 'Zina' ustvarja umetniško delo, ko se 11. julija 2015 udeleži festivala urbane umetnosti 'Sand Sea & Spray' v Blackpoolu v severozahodni Angliji (Foto Oli Scarff / AFP Photo)

14.
Ulični umetnik ustvari umetniško delo, ko se 11. julija 2015 udeleži festivala urbane umetnosti 'Sand Sea & Spray' v Blackpoolu v severozahodni Angliji (Foto Oli Scarff / AFP Photo)

petnajst
Ulični umetniki ustvarjajo umetnine, ko sodelujejo na festivalu urbane umetnosti 'Sand Sea & Spray' v Blackpoolu v severozahodni Angliji 11. julija 2015. (Foto Oli Scarff / AFP Photo)

16.
Delavec hodi mimo velikega freska ob strani stavbe med festivalom urbane umetnosti 'Sand Sea & Spray' v Blackpoolu v severozahodni Angliji 11. julija 2015. (Foto Oli Scarff / AFP Photo)

17.
Ženske se sprehajajo mimo del ulične umetnosti, ustvarjene v okviru festivala urbane umetnosti 'Sand Sea & Spray' v Blackpoolu v severozahodni Angliji 11. julija 2015. (Foto Oli Scarff / AFP Photo)

18.
Ulični umetnik Will Bentham, znan kot 'Lowdown', ustvarja umetniško delo, ko se 11. julija 2015 udeleži festivala urbane umetnosti 'Sand Sea & Spray' v Blackpoolu v severozahodni Angliji (Foto Oli Scarff / AFP Photo)

19.
Ulični umetniki ustvarjajo umetniška dela, saj se 11. julija 2015 udeležujejo festivala urbane umetnosti 'Sand Sea & Spray' v Blackpoolu na severozahodu Anglije. (Foto Oli Scarff / AFP Photo)

dvajset
Francoski ulični umetnik 'Akse' ustvarja umetniško delo, ko se 11. julija 2015 udeleži festivala urbane umetnosti 'Sand Sea & Spray' v Blackpoolu v severozahodni Angliji (Foto Oli Scarff / AFP Photo)

enaindvajset
Moški gre mimo grafitov v Atenah, v torek, 21. julija 2015. (Foto Thanassis Stavrakis / AP Photo)

22.
Na tej fotografiji v ponedeljek, 31. avgusta 2015, vojaki čuvajo vogal v soseski Ilopango v Salvadorju, ki jo nadzirajo tolpe. (Foto Salvador Melendez / AP Photo)

2. 3
Iranka hodi zraven protiameriškega morala na poti do nekdanjega ameriškega veleposlaništva v Teheranu v Iranu, 2. septembra 2015. (Foto Abedin Taherkenareh / EPA)

24.
Iranka gre mimo slike revolverja, naslikane v slogu ameriške zastave, na steni nekdanjega ameriškega veleposlaništva v Teheranu v Iranu, 2. septembra 2015. (Foto Abedin Taherkenareh / EPA)

25.
Grafitar Eduard Kasper dela na svojem prispevku k skupnemu projektu grafitov pod mostom Theodorja Heussa v Wiesbadnu Mainz-Kastel, Nemčija, 15. junija 2015. Grafitarji most vsako leto na novo poškropijo. (Foto Fredrik von Erichsen / EPA)

27.
Libanonec na svojem skuterju nosi masko za obraz, ko se mimo grafitov, narisanih na steno, med udarci peščene nevihte nad libanonsko prestolnico Bejrut 8. septembra 2015. Grafit v arabščini piše 'Nov Libanon je najden' v zvezi z nestrankarska skupina »Smrdiš«, ki je v zadnjih tednih organizirala vrsto naraščajočih protestov proti libanonskemu političnemu razredu in korupciji. (Foto Joseph Eid / AFP Photo)

28.
Pogled na grafite na steni v Kabulu v Afganistanu 5. marca 2012. Slika upodobljena v burki od glave do pet prikazuje upodobljeno žensko, ki je padla na cementno stopnišče, delo prvih afganistanskih uličnih umetnikov, ki grafite uporabljajo za kronike. nasilje in zatiranje. (Foto Mohammad Ismail / Reuters)

29.
Umetnik in aktivist Murad Subai med grafiti kampanjo proti tujemu vmešavanju v notranje zadeve Jemna v Sani 15. maja 2014. (Foto Khaled Abdullah /) na grafite upodablja bankovce savdske, ameriške in iranske valute. Reuters)

30.
Član iraških varnostnih sil s svojim orožjem straži v taborišču Habbaniyah med mesti Faludža in Ramadi, 12. marca 2015. (Foto Alaa Al-Marjani / Reuters)

31.
Moški sedi ob steni s krščanskimi grafiti v celici osrednjega zapora v okrožju Wango v Banguiju, Srednjeafriška republika, 21. marca 2014. (Foto Siegfried Modola / Reuters)

32
Borec svobodne sirske vojske pozira poleg grafitov na steni, ki jo je narisal sirski umetnik in aktivist Ahmad Jalal vzdolž ulice v Kafranbelu v provinci Idlib v Siriji 31. januarja 2014. Džalalove risbe so bile uporabljene kot pasice tudi med protivladnimi protesti. (Foto Fadi Mashan / Reuters)

33
Ljudje pozirajo za sliko poleg grafitov z napisom 'Putler kaput' v Lvivu, Ukrajina, 9. maja 2014. (Foto Reuters / Stringer)

3. 4
Moški gre mimo grafitov in obsoja stavke ameriških brezpilotnih letal v Jemnu, poslikane na steni v Sani 13. novembra 2014. (Foto Khaled Abdullah / Reuters)

35
Grafiti, ki so jih za seboj pustili talibanski borci, ostajajo na stenah zgradbe, ki se zdaj uporablja kot poveljniško središče prvega bataljona ameriške morske pehote, osmi marinci pri Musa Qala v provinci Helmand v Afganistanu, 10. novembra 2010. (Foto Finbarr O'Reilly / Reuters)

36
Črpalka za gorivo je narisana z grafitsko karikaturo Muammarja Gadafija v mestu Ajdabiyah v Libiji, ki je pod nadzorom upornikov, 31. marca 2011. (Foto: Finbarr O’Reilly / Reuters)

37
Uporniški borec usmeri svoje orožje na grafite Muammarja Gadafija na zgradbi kontrolne točke, ki jo nadzorujejo uporniki v Zintanu 15. julija 2011. (Foto Ammar Awad / Reuters)

38
Umetnik risa grafite na steno industrijskega parka v Kabulu v Afganistanu, 19. decembra 2010. Avtobus brez koles in natrpan s potniki je oster komentar o vojni raztresenem Kabulovem javnem prevozu. (Foto Omar Sobhani / Reuters)

39
Grafiti 'Nekaj, ponosni', narejeni s predhodno namestitvijo ameriške marinke, krasijo stene v Musa Qala v provinci Helmand v Afganistanu 10. novembra 2010. (Foto Finbarr O'Reilly / Reuters)

40
Britanski ulični umetnik Dale Grimshaw (2. R) ustvarja umetniško delo za festival urbane umetnosti 'Sand Sea & Spray' v Blackpoolu v severozahodni Angliji 11. julija 2015. (Foto Oli Scarff / AFP Photo)

(Obiskano 1 krat, danes 1 obisk)